=====>>>>Pratik Bilgiler
2 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
=====>>>>Pratik Bilgiler
Patlıcanların acısını almak için, soyunca tuzlu suda
bekletilir.
Buzdolabından çıkardığınız yumurtanın akı ve sarısının
birbirine karışmaması için hemen kırın.
Sebzeleri tuzlu suda yıkamayı
alışkanlık haline getirin. Tuzlu su sebzeleri daha etkili ve çabuk
temizler.
Sosislerin patlamasını önlemek için; fırın yada ızgaraya
koymadan önce soğuk süte batırmanı yeterli olacaktır.
Çaydanlığınızın
içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke
kaynatın
Taze ceviz lekesini elden çıkarmak içi, eller önce bir - iki
dakika sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur, sonra soğuk suyla ovulur ve
yıkanır.
Çamaşırdaki pas lekesi için lekenin üzerine limon damlatılıp
ütülenir.
Çikolata sosu hazırlanırken içine biraz kahve konursa tadı çok
daha değişik olur.
Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla
ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız. Unla beraber çöplerde
düşer.
Zeytin yağı lekesini çıkarırken bir lokma ekmek içi yuvarlanıp
lekenin üzerine gezdirilmelidir.
Soğanların üzerine biraz un serpilirse
kavururken kararmaz.
Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç
parça çiğ patates atın, fazla tuzu çekecektir.
Soğan soymaya başlamadan
önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize sinmediğini
göreceksiniz.
Yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan
sonra hemen soğuk suya tutulup biraz bekletilir.
Sıkılmadan önce bir süre
soğuk suda bekletilen portakalların daha fazla verdiklerini biliyor muydunuz?
Tavuk etinizin daha yumuşak, daha güzel kokulu ve daha lezzetli olması
için pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile iyice ovalayın ve sonra tavuğun
üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyun.
Portakalları sıkmadan
önce yarım saat soğuk suda bekletirseniz sıktığınızda daha çok portakal suyu
elde edersiniz.
Sarımsakların daha çabuk ezilmesi için cam bir kavanozda
ve buzdolabında saklamanız yeterli olacaktır.
Patlıcan kabuklarını
soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlayın.
Daha sonra istediğiniz küçüklükte dilimleyin ve pilav yaparken içine
karıştırın.Göreceksiniz pilavınız çok leziz olacak.
Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine
mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin
Fırınınıza sinmiş kötü
yemek kokuları için; yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke
yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın
daha sonra soğumaya bırakın.
Gömlek yakalarındaki kirleri gidermek için,
gömleği makineye atmadan önce yaka kısmına sabun sürüp 15 dakika
bekletin.
Tutkal lekelerini çıkarmak için, sirke ile ıslatıp, bol su ile
durulanmalıdır.
Masanızın üzerine damlayan mumları çıkarmak için lekenin
üzerine neft döküp 5 dakika bekleyin sonra nemli bir bezle
silin.
Ellerdeki soğan ve sarımsak kokularını giderebilmek için yapılacak
en iyi şey, haşlanmış patatesle ovmaktır.
Çay lekesi:
Pamuklu ve
yünlülerde: leke taze ise, ılık suya batırılmış bir bezle ovulur.
Eskimiş
ise, içine limon suyu katılmış ılık suda ıslatılmış bir pamuk parçası ile
silinir.Ilık su ile çalkalanır.Bir yerdeki sigara dumanını yok etmek için hemen mum yakın
Ütüde sararan
elbise hemen oksijenli su ile silinirse sararan yerler kaybolur.
Kuru
bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat
ilave edin
Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke
koyup çalkalayınız
Tertemiz olacaktır.
Buzdolabındaki nemi almak için,
dolaba içi tuz dolu bir kap konur.
Pişirdiğiniz kek kalıbından çıkmıyor
ise, kabın altına ıslak bir bez yayarak biraz bekletin
Konserve
açıldıktan sonra cam kavanozda saklanırsa daha dayanıklı olur.
Kristallerin ışıl ışıl parlaması için, yıkadıktan sonra durulama
sırasında sirkeli suya batırın. Bu işlem kristalleri
parlatacaktır.
Sararan teflon tava ve tencerelerin içerisine bir miktar
su ve birazda çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üzerinde kaynatın. İndirincede
önce sıcak suyla daha sonra soğuk su ile iyice durulayın
Parlaklığını
yitirmiş bir sürahiye eski görünümünü kazandırmak için yarısına kadar yırtılmış
gazete kağıdı doldurun, üçte birine de sıcak suy doldurup sıkı sıkı
sallayın
Dibi tutan tencereleri bir gece suda bekletin, tencere daha
kolay temizlenecektir.
Musluklarınızı temizlemek için bez yerine eski bir
naylon çorabı tercih edin sonuç daha mükemmel olacaktır.
Evinizde mayonez
yaparken zeytinyağ yerine susam yağı kullanın. Mayonezinizin daha uzun zaman
bozulmadığını göreceksiniz.
Yeşil salatalık malzemelerinizi elinizle
koparırsanız vitaminlerini öldürmezsiniz .
Balık çorbası yaparken:S
uyunun daha lezzetli olması için balıkları en az 45*60 dakika kaynatın. Baş ve
kuyruk kısımlarının en lezzetli yerleri olduğunu unutmayın.
Karnabahar
pişirirken eve yayılan kokudan kurtulmak için pişirme suyuna bir parça tuz ve
iki kaşık sirke ilave edip, suyun üzerinde köpük oluşumunu bekledikten sonra,
içine sebzeleri atmayı deneyin. Evi saran kötü kokudan eser kalmadığını
göreceksiniz.
Mutfağınıza sinmiş kızartma kokusunu yok etmek için ızgaranın
üzerine defne yaprağı, ada çayı yaprağı ve kekik yaprağı koyun.
Sosislerin patlamasını önlemek için fırın ya da ızgaraya koymadan önce
soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır.
bekletilir.
Buzdolabından çıkardığınız yumurtanın akı ve sarısının
birbirine karışmaması için hemen kırın.
Sebzeleri tuzlu suda yıkamayı
alışkanlık haline getirin. Tuzlu su sebzeleri daha etkili ve çabuk
temizler.
Sosislerin patlamasını önlemek için; fırın yada ızgaraya
koymadan önce soğuk süte batırmanı yeterli olacaktır.
Çaydanlığınızın
içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke
kaynatın
Taze ceviz lekesini elden çıkarmak içi, eller önce bir - iki
dakika sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur, sonra soğuk suyla ovulur ve
yıkanır.
Çamaşırdaki pas lekesi için lekenin üzerine limon damlatılıp
ütülenir.
Çikolata sosu hazırlanırken içine biraz kahve konursa tadı çok
daha değişik olur.
Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla
ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız. Unla beraber çöplerde
düşer.
Zeytin yağı lekesini çıkarırken bir lokma ekmek içi yuvarlanıp
lekenin üzerine gezdirilmelidir.
Soğanların üzerine biraz un serpilirse
kavururken kararmaz.
Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç
parça çiğ patates atın, fazla tuzu çekecektir.
Soğan soymaya başlamadan
önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize sinmediğini
göreceksiniz.
Yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan
sonra hemen soğuk suya tutulup biraz bekletilir.
Sıkılmadan önce bir süre
soğuk suda bekletilen portakalların daha fazla verdiklerini biliyor muydunuz?
Tavuk etinizin daha yumuşak, daha güzel kokulu ve daha lezzetli olması
için pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile iyice ovalayın ve sonra tavuğun
üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyun.
Portakalları sıkmadan
önce yarım saat soğuk suda bekletirseniz sıktığınızda daha çok portakal suyu
elde edersiniz.
Sarımsakların daha çabuk ezilmesi için cam bir kavanozda
ve buzdolabında saklamanız yeterli olacaktır.
Patlıcan kabuklarını
soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlayın.
Daha sonra istediğiniz küçüklükte dilimleyin ve pilav yaparken içine
karıştırın.Göreceksiniz pilavınız çok leziz olacak.
Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine
mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin
Fırınınıza sinmiş kötü
yemek kokuları için; yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke
yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın
daha sonra soğumaya bırakın.
Gömlek yakalarındaki kirleri gidermek için,
gömleği makineye atmadan önce yaka kısmına sabun sürüp 15 dakika
bekletin.
Tutkal lekelerini çıkarmak için, sirke ile ıslatıp, bol su ile
durulanmalıdır.
Masanızın üzerine damlayan mumları çıkarmak için lekenin
üzerine neft döküp 5 dakika bekleyin sonra nemli bir bezle
silin.
Ellerdeki soğan ve sarımsak kokularını giderebilmek için yapılacak
en iyi şey, haşlanmış patatesle ovmaktır.
Çay lekesi:
Pamuklu ve
yünlülerde: leke taze ise, ılık suya batırılmış bir bezle ovulur.
Eskimiş
ise, içine limon suyu katılmış ılık suda ıslatılmış bir pamuk parçası ile
silinir.Ilık su ile çalkalanır.Bir yerdeki sigara dumanını yok etmek için hemen mum yakın
Ütüde sararan
elbise hemen oksijenli su ile silinirse sararan yerler kaybolur.
Kuru
bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat
ilave edin
Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke
koyup çalkalayınız
Tertemiz olacaktır.
Buzdolabındaki nemi almak için,
dolaba içi tuz dolu bir kap konur.
Pişirdiğiniz kek kalıbından çıkmıyor
ise, kabın altına ıslak bir bez yayarak biraz bekletin
Konserve
açıldıktan sonra cam kavanozda saklanırsa daha dayanıklı olur.
Kristallerin ışıl ışıl parlaması için, yıkadıktan sonra durulama
sırasında sirkeli suya batırın. Bu işlem kristalleri
parlatacaktır.
Sararan teflon tava ve tencerelerin içerisine bir miktar
su ve birazda çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üzerinde kaynatın. İndirincede
önce sıcak suyla daha sonra soğuk su ile iyice durulayın
Parlaklığını
yitirmiş bir sürahiye eski görünümünü kazandırmak için yarısına kadar yırtılmış
gazete kağıdı doldurun, üçte birine de sıcak suy doldurup sıkı sıkı
sallayın
Dibi tutan tencereleri bir gece suda bekletin, tencere daha
kolay temizlenecektir.
Musluklarınızı temizlemek için bez yerine eski bir
naylon çorabı tercih edin sonuç daha mükemmel olacaktır.
Evinizde mayonez
yaparken zeytinyağ yerine susam yağı kullanın. Mayonezinizin daha uzun zaman
bozulmadığını göreceksiniz.
Yeşil salatalık malzemelerinizi elinizle
koparırsanız vitaminlerini öldürmezsiniz .
Balık çorbası yaparken:S
uyunun daha lezzetli olması için balıkları en az 45*60 dakika kaynatın. Baş ve
kuyruk kısımlarının en lezzetli yerleri olduğunu unutmayın.
Karnabahar
pişirirken eve yayılan kokudan kurtulmak için pişirme suyuna bir parça tuz ve
iki kaşık sirke ilave edip, suyun üzerinde köpük oluşumunu bekledikten sonra,
içine sebzeleri atmayı deneyin. Evi saran kötü kokudan eser kalmadığını
göreceksiniz.
Mutfağınıza sinmiş kızartma kokusunu yok etmek için ızgaranın
üzerine defne yaprağı, ada çayı yaprağı ve kekik yaprağı koyun.
Sosislerin patlamasını önlemek için fırın ya da ızgaraya koymadan önce
soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır.
m-R-w- Çalışkan Üye
-
Meslek : öqrencimm yhaa
Ruh Hali :
Mesaj Sayısı : 379
Başarı Puanı : 1
Rap : 1
Kişi sayfası
Başarı Puanı, Seviye, Güçlülük: Max.3
Geri: =====>>>>Pratik Bilgiler
Teşekkürler Merwe'm...Ama konu yanlışş yerde..konu pratık bılgılere tasınmıstır
LeLisH- | aşKın -Ti haLi |
-
Meslek : öqRen-ci öqRendin mi?
Ruh Hali :
Mesaj Sayısı : 1504
Başarı Puanı : 141
Rap : 17
Kişi sayfası
Başarı Puanı, Seviye, Güçlülük:
Geri: =====>>>>Pratik Bilgiler
| -LéyLa- | demiş ki:Teşekkürler Merwe'm...Ama konu yanlışş yerde..konu pratık bılgılere tasınmıstır
çok dalgınımda bu aralar....
m-R-w- Çalışkan Üye
-
Meslek : öqrencimm yhaa
Ruh Hali :
Mesaj Sayısı : 379
Başarı Puanı : 1
Rap : 1
Kişi sayfası
Başarı Puanı, Seviye, Güçlülük: Max.3
Geri: =====>>>>Pratik Bilgiler
Sorun deil cnm ...
LeLisH- | aşKın -Ti haLi |
-
Meslek : öqRen-ci öqRendin mi?
Ruh Hali :
Mesaj Sayısı : 1504
Başarı Puanı : 141
Rap : 17
Kişi sayfası
Başarı Puanı, Seviye, Güçlülük:
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz